Skip to main content

Flere kranførere har spurt oss direkte om å få kjøpe aksjer i DownRight. Dette forteller oss at det er et stort ønske om å få vår løsning ut i alle tårnkraner. I skrivende stund har samtlige nasjonale kranselskaper fått tilbud om bli medeiere i firmaet for å etablere en bransjestandard for HMS`en vedrørende rømning i fra tårnkran. Andre investorer vil få en mulighet i andre runde.

Ved å gi spesielt kraneiere og kranførere en direkte eierinteresse i selskapets suksess, vil Downright oppmuntre til en sterkere samarbeidskultur for HMS i høyden og en felles metode for evakuering.

Alt ligger nå til rette for at vi sammen og relativt raskt kan oppnå en varig bransjestandard for redning i fra tårnkran, uavhengig av leverandør. Hvis majoriteten av kranselskapene ønsker å etablere en felles standard for redning, vil vi gå videre med investeringsrunde to som blir for alle.

Nødetatene ønsker en felles løsning

Foto: Skylotec. Dette bildet illustrerer fint hvordan flere mennesker kan redde ned seg selv etter systemet er satt opp. Når en dakt går ned, går den andre opp.

DownRight tilbyr en løsning for redning i fra høyder som er høyere enn de fleste brannbiler. Da løser vi flere komplisert utfordringer:

  • Brannbiler flest når kun opp til ca 30 meters høyde under ideelle forhold
  • Brannbiler krever fri tilgang og en stor oppstillingsplass rett under kranene. Dette er ikke alltid tilgjengelig.
  • Arbeidsgiver er i første rekke ansvarlig for en plan for redning av alle sine ansatte. Vår enkle redningssekk løser dette på en enkel og kostnadseffektiv måte.
  • Å ringe 113 vil i beste fall være en plan B og et helikopter kommer kun de har kapasitet og hvis lokalt brannvesen ikke klarer oppgaven selv.
  • Brannvesenet ønsker også kun ett system å øve med, hvis de skal kunne stole på tredjeparts HMS. Vårt utstyr er vakuumpakket og forseglet fra leverandør, noe de kunne akseptere. Vårt utstyr kan også senke ned en redningsperson med en skadet kranfører, noe som også var et absolutt krav de har stillt.
  • Heis har tidligere i noen tilfeller vært brukt for å oppfylle lovkravet om rømningsvei fra arbeidsplassen (tårnkrana). Heis kan ikke benyttes hvis faren er ved kranstammen, ved strømbrudd eller en brann på byggeplassen.
  • Vi tilbyr også fluktmasker, som blant annet Veidekke har krav om i tårnkranene.

En mobil treningsrigg er også i planleggingsfasen, noe som vil gjøre trening ekstremt enkelt for både kranførere og nødetater.

 

Ferdig utviklet løsning

Foto: En felles bransjestandard for norske tårnkraner. Redningssekken kan redde en eller flere personer fra en hvilken som helst tårnkran.

Vår redningssekk er universalt utformet og kan benyttes i absolutt alle kraner, uavhengig av modell eller merke. Den er også mobil og kan brukes flere steder på kranene, så lenge man har et utvilsomt solid festepunkt. Dette er ikke mangelvare på kraner som i stor grad er bygget opp av fagverk.

 

Løsningen er så i måte ute i markedet nå. Det er i stor grad kun snakk om å hente inn kapital fra investorer for å øke varelageret og tilstedeværelse.

Oppfyller alle lovkrav

Foto: Her er et utdrag fra vår e-læring som forklarer hvilke lover og standarder vår mobile redningssekk oppfyller.

Redningssekken vår oppfyller alle lovpålagte krav om rømning i fra arbeidsplass, samt KTF-standarden og anbefalingene fra SfS BA. (Arbeidsplassforskriften §2-21 og §4-2 rømnings og redningsutstyr). Samtlige nasjonale entreprenører ønsker en slik løsning levert gjennom utleieselskapene for tårnkraner. Ingen ønsker å eie eget utstyr på grunn av vedlikeholds-, kurs og sertifiseringskravene.

Løsningen vår er laget i samråd med Skylotec Nordic AB. Denne er ganske lik den som Siemens benytter på alle sine offshore vindturbiner (Skylotec), bare at vårt utstyr er noe enklere i bruk og i en ryggsekk (ikke pakket i en kasse) for å oppnå mobilitet.  

I tillegg til vår E-læring, har også flere kranskoler redningssekken som en del av pensum til tårnkranførerfaget. Dette er på grunn av at de fleste tårnkraner mangler en lovpålagt metode for rømning i skrivende stund.

Bakgrunnen for ønsket om medeiere

Hele grunnen for at DownRight ble startet, var for å finne en nasjonal løsning som sikret tårnkranføreres liv og helse i en nødsituasjon. Da er det logisk at alle som omsetter og bruker tårnkranene skal få lov til å være med som medeiere og eie en del av selskapet.

Ønsker «vanlige kranførere» velkommen til å investere

Å kjøpe aksjer i DownRight skal være et tilbud først og fremst til «vanlige kranførere», selv om dette i mange tilfeller er folk som ikke har investert i noe før. Prosessen er enkel og kommer til å foregå gjennom DealFlow som har lang erfaring med folkefinansiering.

Internasjonalt potensiale

Med en gang vi har oppnådd en nasjonal standard, vil vi se til resten av Skandinavia og ta dette derfra. Firmaet har et meget stort vekstpotensiale og du vil få muligheten til å være med på eventyret helt fra startgropa.