Skip to main content

Flere og flere kranførere ønsker praksis på redningssekken. Derfor vil det bli avholdt praktiske øvelser minimum 12 ganger årlig på Østlandet. Dette er i regi av Viken Kompetanse AS, som er den eneste kranskolen som inkluderer egenredning og rømning i læreplanen for tårnkran. Kursoversikt finnes på DownRight Academy.

Foto: Elev Linda Isaksen rappellerer automatisk ned fra en 30 meter høy tårnkran. Sikkerheten er ivaretatt med at vi har dobbel sikring og instruktører både oppe i krana og nede for å ta i mot.

Teori og praksis

E-læringen for redningssekken finnes gratis på våre nettsider når som helst, men praksisen må planlegges. For å gjennomføre en praksis har vi to godkjente instruktører i Norge. Begge er utdannet ved Skylotec`s Vertical Rescue College (VRC) i Löddeköpinge i Sverige.

På bildet over ser du både sikkerhetstauet og linen til rappelleringsutstyret. Når brukeren slipper tauposen ned på bakken, får han eller hun en meget god indikasjon på hvor de kommer til å lande.

 

Verdens beste evakueringsløsning?

Vi brukte 3 år med forarbeid før vi startet DownRight. Vi sjekket alle leverandører og produsenter vi kunne finne og kun Skylotec nådde opp til de tøffe kravene vi hadde.

Det som gjorde at valget falt på Skylotec, var at løsningen hadde en lav utløservekt på kun 30 kilo. Noen systemer har en utløservekt på det dobbelte og slett ikke alle kranførere veier 60 kilo. Da kan utstyret raskt bli falsk trygghet.

Nødetatene nekter i prinsippet å trene med utstyr hvor de må stole på tredjeparts HMS, men alt vårt utstyr er vakuumpakket fra produsent. Dette kunne de gå med på.

Milan som nedsenkeren heter, kan også senke ned markedets høyeste vekt på en gang. Hele 280 kilo eller to personer på likt er det godkjent for. Systemet kan også senke ned så mange mennesker som ønskelig, med en gang det er satt opp.

Alle slitedeler er også utskiftbare, så miljøet er også ivaretatt.

Sist og ikke minst, er dette det desidert enkleste utstyret å benytte av de alle.

 

Her har vi ikke spart på noe og det viser seg med kvaliteten.

Dette er det vi mener er markedets mest solide løsning.