Skip to main content

I en tid hvor sikkerhet på arbeidsplassen får stadig større fokus, tar DownRight AS og Viken Kompetanse AS ansvar. Dette gjør vi ved å sørge for at fremtidige tårnkranførere blir godt rustet for å håndtere nødsituasjoner.

I et nylig gjennomført opplæringsprogram fikk 12 elever muligheten til å gjennomføre praksis. Dette ble gjort ved bruk av DownRights banebrytende redningssekk. Denne innovative treningen har som mål å styrke både deres ferdigheter og selvtillit når det kommer til å håndtere potensielle farer i tårnkrana.

Jobber for bransjestandard

DownRight har utviklet en spesialtilpasset redningssekk. Denne er designet for å sikre at tårnkranførere kan evakueres raskt og trygt i nødsituasjoner. Redningssekken er spesielt utviklet for å brukes i krevende forhold. Dette kan kranførere møte i sitt daglige arbeid høyt over bakken. Redningssekken er utstyrt med en ekstremt enkel automatisk nedsenker som gjør den enkel å bruke. Wolffkran har gjort vår løsning til standard i alle sine kraner med ønske om å etablere en felles bransjestandard.

For fremtidige tårnkranførere er det essensielt å ha grundig kjennskap til denne typen utstyr. Deres arbeidsmiljø ofte er preget av høy risiko. Ved å gjennomføre praksis med redningssekken får studentene ikke bare teoretisk kunnskap, men også praktisk erfaring som kan redde liv.

Opplæring i Høyrisikosituasjoner

De 12 studentene som deltok i opplæringen, fikk omfattende instruksjon i hvordan man bruker redningssekken. Instruktørene fra DownRight AS demonstrerte hvordan sekken kan brukes til rask evakuering fra tårnkraner, samt hvordan man sikrer seg selv og andre i ulike scenarier som brann eller medisinske nødstilfeller.

Opplæringen ga dem en helhetlig forståelse av hva som kreves for å sikre sin egen og andres sikkerhet i potensielt livstruende situasjoner.

Positiv tilbakemelding fra deltakerne

Studentene uttrykte stor takknemlighet for muligheten til å delta i et slikt praktisk og realistisk treningsopplegg. Flere av dem påpekte hvor viktig det er å kunne håndtere en redningssekk med selvtillit og kompetanse, ettersom dette kan være forskjellen mellom liv og død i en krisesituasjon. «Å faktisk gå gjennom prosessen med å bruke redningsutstyret gir en helt annen forståelse av hva vi må gjøre hvis noe går galt,» sa en av deltakerne.

DownRight – En forkjemper for sikkerhet for tårnkranførere

Vi i DownRight AS har gjennom vårt arbeid vist et tydelig engasjement for å forbedre sikkerheten for tårnkranførere og andre arbeidere i høyder. Vi mener at riktig opplæring og tilgang til innovativt sikkerhetsutstyr er avgjørende for å redusere antallet ulykker og skader i byggebransjen. Redningssekken og opplæringen er en del av en bredere innsats for å tilby løsninger som gir tryggere arbeidsforhold for de som utfører arbeid under potensielt farlige forhold.

«Vårt mål er å sikre at alle som jobber i høyden har tilgang til det beste utstyret og den beste opplæringen,» sier Anders Kanten fra DownRight AS. «Vi er stolte av å kunne tilby en slik praksis til fremtidens tårnkranførere, slik at de kan føle seg trygge og godt forberedt på jobben de skal gjøre.»

En Investering i Fremtidens Arbeidskraft

Denne opplæringen med vår redningssekk representerer en investering i både sikkerhet og fremtidig arbeidskraft. Ved å utstyre disse 12 studentene med de nødvendige ferdighetene og kunnskapene, bidrar DownRight AS til å bygge en sterkere og tryggere byggebransje i Norge.

Med initiativer som dette, tar DownRight AS og Viken Kompetanse et viktig steg mot å skape en kultur der sikkerhet alltid settes først. Dette vil forhåpentligvis inspirere flere aktører i bransjen til å fokusere på opplæring, utstyr og praksis som kan forebygge ulykker og skape tryggere arbeidsplasser for alle.

Lovpålagt med en løsning

Å sikre alle arbeidstakere en rømningsvei er lovpålagt og ikke frivillig. Med vår redningssekk får entreprenørene en rimelig løsning, med alt inkludert. Dette er den enkleste måten for entreprenørene å oppfylle kravene i KTF-standarden, Arbeidsplassforskriften og en knippe andre lover, regler og standarder.