
Om konferansen
HMS-konferansen for Bygg og anlegg 2024 er den største og kanskje den aller mest betydningsfulle møteplassen innen byggenæringen. Dette gjelder spesielt for alle som jobber med helse, miljø og sikkerhet (HMS). Denne konferansen samler et bredt spekter av fagfolk, ledere og beslutningstakere. Hensikten er å utveksle kunnskap, erfaringer og nye ideer for å styrke sikkerhetskulturen i bransjen.
Hvert år gir HMS-konferansen deltakerne en unik mulighet til å få faglig påfyll og inspirasjon. Disse kan brukes i deres egen og sine ansattes arbeidshverdag.
Dette er ikke bare en arena for læring, men også en plattform hvor man kan bygge nettverk. Man kan dele erfaringer og diskutere utfordringer og løsninger med kolleger og eksperter fra hele landet. Gjennom en kombinasjon av foredrag, debatter og nettverksmuligheter får deltakerne verktøyene de trenger. Dette hjelper til å forbedre HMS-standardene i sine egne organisasjoner.
I fjor samlet konferansen over 600 engasjerte deltakere. I år håper arrangørene på enda større oppslutning! Konferansen vil dekke temaer som «HMS i det grønne skiftet», helse og sikkerhet. Dessuten vil den dekke hvordan man kan bygge en robust sikkerhetskultur i organisasjoner. Disse temaene er avgjørende for å møte de stadig skiftende kravene og forventningene i dagens byggebransje. Dette gjelder særlig med tanke på bærekraft og ny teknologi.
Konferansen i år blir arrangert som en hybrid. Dette betyr at man kan delta fysisk på Thon Hotell Arena på Lillestrøm, eller velge en digital deltakelse. Dette gir enda flere muligheten til å delta på denne viktige møteplassen, uavhengig av geografisk plassering.

Sikkerheten til tårnkranførere må tas på alvor
Dette er en liten og veldig spisset arbeidsgrupper innen byggebransjen. Tårnkranførere trenger spesiell oppmerksomhet når det gjelder HMS-tiltak. Tårnkranførere har en kritisk rolle på byggeplasser, og deres arbeidsmiljø er ofte preget av høy risiko.
Å sette tårnkranførernes sikkerhet i fokus er ikke bare viktig for å redusere risikoen for ulykker og skader. Det er også viktig for å sikre et trygt og produktivt arbeidsmiljø for alle som jobber på byggeplassen. Vi skal også vise frem prototypen på en digital AI-hjelper som heter Maia. Hun har vi laget i samarbeid med LSI.
De fleste stigebiler til brannvesenet når sjeldent opp til over 30 meter. Det er meget sjeldent at tårnkraner er så lave. Taugrupper for brannvesenet finnes nesten utelukkende kun i de store byene og helikopterredning er høyrisiko.
Ved å delta på HMS-konferansen kan selskaper som DownRight AS, og andre aktører i bransjen, få tilgang til de nyeste innsiktene, teknologiene og praksisene. Dette kan hjelpe til å forbedre sikkerheten og arbeidsforholdene for sine ansatte.
Å fremme sikkerhet og helse er en kontinuerlig prosess som krever dedikasjon. Det krever også kunnskap og et aktivt samarbeid på tvers av alle nivåer i organisasjonene og i bransjen generelt.
HMS-konferansen er et viktig bidrag til denne prosessen, og vi håper å se mange engasjerte deltakere også i år.
Har du ikke meldt deg på enda? Dette kan gjøres her.